Tuesday, April 15, 2008

Webdesign en de Active Builder bij Space1

Space1.nl biedt 925 MB web, 50 MB e-mail, 25 MB MySql voor 1 euro per maand. Daarbij zit ASP/.NET, MS Frontpage en MS Access en het gebruik van Active Builder. De registratie bedraagt 19 euro. Maar welk programma vervaardigt nu het design?

De Active Builder wordt geleverd bij een hostingpakket van Space1.nl. Het is een programma van Deense makelij dat homepagina’s vervaardigt. Men kan het gebruiken om thuispagina’s al in enkele minuten te publiceren, zonder enige kennis van programmeren.

Het programma wordt simpel in het gebruik genoemd en bevat vele sjablonen en functies. Het is makkelijk om ermee een eigen homepagina te maken. De leverancier zegt zelfs: “Het is nog nooit zo makkelijk geweest.”

Met Active Builder kan er snel gestart worden met een sjabloon door op het sjabloon te klikken dat men wil gebruiken.

Daarna gaat het zoals gebruikelijk, zoals het klikken op bijvoorbeeld OK om de sjabloon te selecteren. Hierdoor worden vaak wel alle vorig geselecteerde sjablonen/homepagina’s overschreven. Een nadeel.

Daarna is het mogelijk om op pagina’s te klikken om tekst en afbeeldingen in te voegen in het sjabloon.

Verder kan men functies toevoegen aan de homepagina, zoals galerij, kalender, dagboek, contactformulier, gastenboek. Dit is natuurlijk erg interactief voor een site.

Sjabloon
Een sjabloon bevat eigenlijk simpele pagina’s en plaatjes, maar geen functies. Men kan vaak een maximaal aantal pagina’s opslaan als sjablonen. Dit is dan zonder gekopieerde plaatjes en functies, zoals bijvoorbeeld een gastenboek.

Al met al ziet het hostingspakket van Space1.nl er niet onaantrekkelijk uit en is het de overweging van de keuze waard om er gebruik van te gaan maken.